Portfolio

De wereld vande_wereld_van_website

Momenteel werk ik als contentmanager bij uitgeverij Malmberg, voor de aardrijkskundemethode De wereld van. Een nieuwe methode die niet alleen uitgaat van wat de leerling moet weten maar ook van wat de leerling wil weten.

BrandaanBrandaan, methode geschiedenis voor het Basisonderwijs

Met veel plezier heb ik meegewerkt aan Brandaan, een lesmethode geschiedenis van uitgeverij Malmberg voor groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Ik redigeerde en codeerde de kopij.

Brede School HoogravenBrede School Hoograven

Voor www.bredeschoolutrecht.nl/hoograven plaats ik tekst & beeld. Is er geen beeld aangeleverd? Dan zoek of maak ik zelf wat. Teksten herschrijf ik.

Website Kohnstammschoolwebsite Kohnstammschool

Als de school van mijn twee kinderen in 2013 een nieuwe website nodig heeft, bied ik aan om dit op te pakken. Ik migreer de website en breng een heldere structuur aan. Docenten kunnen met de handleiding die ik voor hen maakte zelf aan de slag.

Noordhoff Uitgevers

buiteNLand - aardrijkskundemethode voortgezet onderwijs

Van 2006 tot 2012 werkte ik bij EPN, later Noordhoff Uitgevers. Als redacteur heb ik daar kennisgemaakt met gedreven leerkrachten die de prachtige aardrijkskundemethode buiteNLand maakten. Mijn taken bestonden onder andere uit het ondersteunen van de auteurs, teksten (laten) redigeren, beeld beoordelen en proeven controleren. Het was hoofdzakelijk een organisatorische en coördinerende functie.

Uitgeverij MalmbergHier en daar - aardrijkskundemethode voor het basisonderwijs

Iemand zei me eens: “Je moet bij Malmberg gaan werken, dat is een leuk bedrijf.” Zo gehoord, zo gedaan. Zes jaar lang heb ik daar, samen met inspirerende vormgevers, met veel plezier gewerkt als bureauredacteur aan superleuke uitgaven voor het basisonderwijs.